Психолози и стручњаци за односе годинама су проучавали превару, откривајући изненађујуће разлоге зашто парови варају, шта различити парови сматрају варањем и како реагују на варање.

Истраживање из 2015. године које је спроведено на 2.800 људи од 18 до 32 године, објашњава како за партнера који је у потпуности економски зависан о другом, постоји већа вероватноћа да ће бити неверан. Мање је вероватније да ће мушкарци који зарађују скоро исто колико и партерка, варати.

Фото: Профимедиа

 

Код мушкараца постоји већа вероватноћа да ће да буду љути и склонији прекиду везе ако их партнерка вара с другим полом. Међутим, ако их вара са истим полом то ће у њима пробудити узбуђење. Код жена је мало другачије. Жене ће бити љуте ако сазнају да их партнер вара с другим полом. Али ако их вара с истим полом, оне неће да осете ништа сем потребе да прекинуту везу.

Када се мушкарци приближавају 40-има или 50-има веће су шансе да ће да траже романтичан однос с неким ко није њихов партнер. Према "Wall Street Journal"-у, код жена те године имају мањи учинак.

Ако сте варали свог партнера или сте ви били преварени још увек постоје шансе да спасите везу. Партнер који вара мора да осети кајање и потребу да промени свој живот. Особа која је преварена мора да буде сигурна да је партнер који је преварио у потпуности престао да је вара.

БОНУС ВИДЕО:

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".