Оливера Ковачевић спада најзгодније жене са наших малих екрана, а њен режим исхране подразумева то да истовремено буде сита и згодна, а да притом не мора да гладује.

Фото: В. Данилов

 

 

Позната водитељка је годинама иста, а чини се да се њена линија не мења никад. Ипак, сама је открила да је једно време ниво шећера био на горњој граници, па је морала да обрати пажњу на исхрану.

- Мањак хране организам препознаје као претњу - рекла је Оља једном приликом.

У њеном случају, најважније је имати три оброка дневно, редовно, и тада ћете засигурно мржавити, како каже водитељка, најважније је да правилно искомбинујете оброке и да пазите на то колико су обилни.

Најважнији јој је доручак, а тад јој је увек на столу хлеб без белог брашна (црни, ражани, од хељде…), путер или кајмак, јаја, сланину и кисело млеко. Ако једе путер и џем, то је увек онај без шећера и заслађивача. Иначе опомиње да су вештачки заслађивачи опаснији за организам од обичног шећера па ни напитке с таквим додацима не треба пити.

Оливера обавезно руча четири сата након доручка, а два сата након ручка једе неко воће. Иначе, воће никад не треба јести за доручак јер ствара киселину у желуцу. Од меса грилована пилетина или телетина, без кромпира, а уколико имате пиринач или тестенину, онда у том оброку не сме бити меса. Што се тиче вечере, риба или лагана салата су пун погодак кад је дијета Оливере Ковачевић у питању.

- Прескакала сам доручак, више јела ноћу него дању - открила је једном приликом уредница Забавног програма РТС-а.

Оливера Ковачевић сматра да је кључ савршене линије у пажљиво одабраним намирницама и комбиновању јер углејних хидрата има и више него што мислимо у оним намирницама за које смо убеђени да су здраве и одличне за мршављење. На пример, барени кромпир, целер и шаргарепа имају већи гликемијски индекс него бели шећер.

(Глоссy)

БОНУС ВИДЕО:

ОПУСТИЛЕ СЕ: Луди летњи плес Слободе Мићаловић и Неле Михајловић

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".