Olivera Kovačević spada najzgodnije žene sa naših malih ekrana, a njen režim ishrane podrazumeva to da istovremeno bude sita i zgodna, a da pritom ne mora da gladuje.

Foto: V. Danilov

 

 

Poznata voditeljka je godinama ista, a čini se da se njena linija ne menja nikad. Ipak, sama je otkrila da je jedno vreme nivo šećera bio na gornjoj granici, pa je morala da obrati pažnju na ishranu.

- Manjak hrane organizam prepoznaje kao pretnju - rekla je Olja jednom prilikom.

U njenom slučaju, najvažnije je imati tri obroka dnevno, redovno, i tada ćete zasigurno mržaviti, kako kaže voditeljka, najvažnije je da pravilno iskombinujete obroke i da pazite na to koliko su obilni.

Najvažniji joj je doručak, a tad joj je uvek na stolu hleb bez belog brašna (crni, ražani, od heljde…), puter ili kajmak, jaja, slaninu i kiselo mleko. Ako jede puter i džem, to je uvek onaj bez šećera i zaslađivača. Inače opominje da su veštački zaslađivači opasniji za organizam od običnog šećera pa ni napitke s takvim dodacima ne treba piti.

Olivera obavezno ruča četiri sata nakon doručka, a dva sata nakon ručka jede neko voće. Inače, voće nikad ne treba jesti za doručak jer stvara kiselinu u želucu. Od mesa grilovana piletina ili teletina, bez krompira, a ukoliko imate pirinač ili testeninu, onda u tom obroku ne sme biti mesa. Što se tiče večere, riba ili lagana salata su pun pogodak kad je dijeta Olivere Kovačević u pitanju.

- Preskakala sam doručak, više jela noću nego danju - otkrila je jednom prilikom urednica Zabavnog programa RTS-a.

Olivera Kovačević smatra da je ključ savršene linije u pažljivo odabranim namirnicama i kombinovanju jer uglejnih hidrata ima i više nego što mislimo u onim namirnicama za koje smo ubeđeni da su zdrave i odlične za mršavljenje. Na primer, bareni krompir, celer i šargarepa imaju veći glikemijski indeks nego beli šećer.

(Glossy)

BONUS VIDEO:

OPUSTILE SE: Ludi letnji ples Slobode Mićalović i Nele Mihajlović

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".