Човек је у недељу рано улетео аутомобил у барикаду у близини Конгреса САД, а затим је почео да пуца у ваздух из запаљеног аутомобила пре него што се убио, саопштила је полиција, пише Блумберг.

Инцидент се догодио нешто пре 4 сата ујутру на барикади за возила постављеној у улици Ист Кепитол и 2. улици у Вашингтону.

Долази у тренутку када се органи за спровођење закона широм земље суочавају са све већим бројем претњи, а федерални званичници упозоравају на потенцијал насилних напада на владине зграде у данима од када је ФБИ претресао Мар-а-Лаго бившег председника Доналда Трампа. имање на Флориди.

Напад подсећа на инцидент када је мушкарац улетео возилом у два полицајца Капитола на контролном пункту у априлу 2021. године, убивши 18-годишњег ветерана снага. И многи на Капитол Хилу остају на ивици након што су присталице тадашњег председника упали на Капитол 6. јануара 2021.

Власти су саопштиле да је мушкарац, чији идентитет није саопштен, ударио у барикаду и да је док је излазио из аутомобила возило захватио пламен. Мушкарац је тада отворио ватру, испаливши неколико хитаца у ваздух док се полиција приближавала.

Капитолска полиција је саопштила да је мушкарац пуцао у себе када су се полицајци приближили. Касније је проглашен мртвим.

Полиција је саопштила да „не изгледа да је мушкарац циљао било ког члана Конгреса“ и да истражитељи испитују позадину човека док покушавају да открију мотив. И Дом и Сенат су на паузи и врло мало чланова особља ради у комплексу Капитола у то време.

Власти су саопштиле да нема других повређених, а полиција не верује да је било који полицајац узвратио ватру.

БОНУС ВИДЕО:

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".