Убица је идентификован као Роберт Кримо Трећи, двадестдвогодишњи репер, познатији као "Пробуђени репер". На његовој Спотифај каналу има нешто више од 16.000 слушалаца месечно.

На друштвеним мрежама се води полемика о томе да ли је репер најављивао овакав масакр, а повод за ово су његови спотови који су се сада нашли у центр пажње.

Наиме, спот који је Кримо прошле јесени поставио на интернет приказује илустрованог њега како пуца у људе. Узнемирујуће илустрације које је објављивао Кримо, на Твитеру је објавила новинарка УСА Тодаyа Моник О. Мадан. Међу њима је и илустрација особе која лежи у крви након обрачуна с полицијом.

 

 

Поред овог, појавио се и снимак како Кримо баца метке на под учионице док носио шлем. То је најгледанији видео на реперовом Јутјуб каналу. У овом Многи су овај снимак схватили као шалу на рачун серије пуцњава по школама у САД.  У овом снимку, он се налази у учионици, а песма има наглу промену ритма. У једном тренутку мирно седи и пева у учионици, а све се мења када завуче руку у ранац. У том тренутку екран постаје црн и долази до потпуне промене. У позадини се чује манијакалним смех, а у учионици је неред.

Кримо на глави има шлем док испушта метке на под учионице. 

 

 

У једној од својих песама, он пева о томе како ће његови поступци бити храбри јер зна шта ради.

Како се наводи, Кримо је имао два канала на Yоутубе, али су оба избрисана због „кршења смерница заједнице“.

Отац политичар

Како пишу медији, његов отац Роберт Старији је власник локалне радње која продаје деликатесе и бивши кандидат за градоначелника. Наиме, према писању америчких медија, Роберт Старији се 2019. године кандидовао за градоначелника Хајленд парка. 

Фото: Принтскрин/Фејсбук/Боб Цримо

 

Појавила се слика која показује Крима обученог као лика из цртаног филма "Где је Валдо?" на политичком скупу бившег америчког председника Доналда Трампа 2020 године. Такође, појавила се и фотографија која приказује осумњиченог за вишеструко убиство умотаног у заставу Доналда Трампа. 

Према информацијама које стижу из ФБИ, Кримо има тетоваже које приказују четири ознаке са линијом кроз њих на десном образу, број 47, црвене руже и зелено лишће на врату и курзивно писмо изнад леве обрве које гласи: 'Пробуди се.', какво је и његово уметничко име. 

ИМДб страница о осумњиченом описује га као „репера, певача, текстописца, глумца и редитеља из Чикага“.

Подсетимо, он је ухапшен након вишесатне потраге у којој су учествовале локалне, локалне и савезне власти.

 

 

БОНУС ВИДЕО:

 

 

 

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".