Čovek je u nedelju rano uleteo automobil u barikadu u blizini Kongresa SAD, a zatim je počeo da puca u vazduh iz zapaljenog automobila pre nego što se ubio, saopštila je policija, piše Blumberg.

Incident se dogodio nešto pre 4 sata ujutru na barikadi za vozila postavljenoj u ulici Ist Kepitol i 2. ulici u Vašingtonu.

Dolazi u trenutku kada se organi za sprovođenje zakona širom zemlje suočavaju sa sve većim brojem pretnji, a federalni zvaničnici upozoravaju na potencijal nasilnih napada na vladine zgrade u danima od kada je FBI pretresao Mar-a-Lago bivšeg predsednika Donalda Trampa. imanje na Floridi.

Napad podseća na incident kada je muškarac uleteo vozilom u dva policajca Kapitola na kontrolnom punktu u aprilu 2021. godine, ubivši 18-godišnjeg veterana snaga. I mnogi na Kapitol Hilu ostaju na ivici nakon što su pristalice tadašnjeg predsednika upali na Kapitol 6. januara 2021.

Vlasti su saopštile da je muškarac, čiji identitet nije saopšten, udario u barikadu i da je dok je izlazio iz automobila vozilo zahvatio plamen. Muškarac je tada otvorio vatru, ispalivši nekoliko hitaca u vazduh dok se policija približavala.

Kapitolska policija je saopštila da je muškarac pucao u sebe kada su se policajci približili. Kasnije je proglašen mrtvim.

Policija je saopštila da „ne izgleda da je muškarac ciljao bilo kog člana Kongresa“ i da istražitelji ispituju pozadinu čoveka dok pokušavaju da otkriju motiv. I Dom i Senat su na pauzi i vrlo malo članova osoblja radi u kompleksu Kapitola u to vreme.

Vlasti su saopštile da nema drugih povređenih, a policija ne veruje da je bilo koji policajac uzvratio vatru.

BONUS VIDEO:

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".