Певачица Злата Петровић веома млада је први пут стала на "луди камен", док је још била малолетна. Када је постала пунолетна, већ је била у трећем браку.

Злата Петровић се први пут удала са 14 година, и то за човека ког није волела. То је учинила на наговор родитеља. Чим је завршила осми разред, мајка и очух су јој нашли мужа. Иако је младић био леп и из богате породице, Злата није желела да буде са њим јер га није волела.

Фото: Н.Скендерија

 

 

- Код нас женска деца не настављају школовање. Или се удају или остају у кући да раде. Нису нас продавали за паре, то су сада обичаји по ромским свадбама у Италији или Паризу. У моје време су богаташи бирали вредне девојке. Када су родитељи тог младића видели да чистим, перем, радим, изабрали су ме да будем жена њиховом сину. Мене нико ништа није питао! Али нисам се противила, знала сам да тако мора. Само сам била љута на живот. Плакала сам три месеца иако је мој муж, ком не желим да помињем име, био невероватно леп и добар дечко - испричала је једном приликом певачица.

Када је одлучила да се разведе и да почне да пева имала је 16 година и била трудна, али схватила је да не жели да роди његово дете.

- Била сам у четвртом месецу, стомак је већ почео да ми расте. После десет дана мољакања успела сам да убедим маму да абортирам. Нека ми Бог опрости, то је мој највећи грех који деценијама носим. Али нико није хтео да ми уради киретажу због тога што је дете већ било живо у мом стомаку. Једва сам нашла доктора у Љигу који је пристао да ми то уради без бојазни да ће га ухапсити, пошто је то било незаконито. Нисам размишљала да ли ћу се кајати јер ми је само било у глави да се решим детета и скинем терет са грбаче. Наживо су ме секли кад су ми радили киретажу, а ја сам са тог стола увече отишла да певам! Села сам са мајком у аутобус за Београд, а потом за Милорце, место у ком сам тог истог дана имала наступ - причала је Злата.

Фото: Лабудовић

 

 

Певачица је затим имала још један брак, који је кратко трајао, а када је постала пунолетна већ је била у трећем браку, са колегом Хасаном Дудићем са којим има сина.

Након развода од Хасана удала се за водитеља Зорана Пејића Пеју, са којим је добила сина Јована, али и тај брак завршен је разводом.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".