На гробљу се окупио велики број рођака, комшија и пријатељи покојника.

- Пустите мене да легнем уместо њих - могао се чути вапај неутешне мајке Горана Ђокића.

ФОТО: Ј.Ћ.

 

Двориште породице Ђокић, односно мајке Стојанке, од раног јутра је било препуно људи који су дошли да запале свећу и упуте последњи поздрав Горану, Гордани и Лидији.

Подсетимо, тела трочлане породице Ђокић - Горана, Гордане и њихове ћерке Лидије пронађена су 2. октобра у атару Моравца, села у општини Алексинац, након вишедневне потраге.

Фото: Ј.Ћ./Фејсбук

 

Обдукцијом је утврђено да су Горан, Гордана и Лидија убијени из ватреног оружја, као и да је Горан имао једну рану на глави, док су Гордана и Лидија имале ране и на грудима и на глави. Утврђено је и да је тело Лидије Ђокић било спаљено до стања непрепознатљивости. Засад се сумња да су само убиство извршиле две особе и да су коришћења два пиштоља, те да су ране настале од пројектила калибра 9 милиметара и 7,65 милиметара.

Као мотив убиства Ђокића, који су били власници мењачнице у Алексинцу, наводи се користољубље.

Фото: Архива Новости

 

Истрага још у току

Потрага за починиоцима овог злочина, који је потресао овај крај али и све у Србији, још траје, али се, како сазнајемо, полако стеже обруч око потенцијалног убице. Како смо већ писали, тела Ђокића нису пронађена случајно, нити насумично, већ се до Горана, Гордане и Лидије дошло анализом базних станица мобилне телефоније.

 

Инспектори су уз помоћ оператера, даноноћном истрагом и анализом, дошли до локације на којој су последњи пут регистровани апарати оца и ћерке. На том потезу су припадници полиције појачали "чешљање" терена и тако дошли до огромног сметлишта и јаме у којој су била њихова тела, у атару села Моравац. Неколико сати раније, 12 километара даље, пронађен је изгорели "пасат" ове породице и у њему чаура која је послата на анализу.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".