Na groblju se okupio veliki broj rođaka, komšija i prijatelji pokojnika.

- Pustite mene da legnem umesto njih - mogao se čuti vapaj neutešne majke Gorana Đokića.

FOTO: J.Ć.

 

Dvorište porodice Đokić, odnosno majke Stojanke, od ranog jutra je bilo prepuno ljudi koji su došli da zapale sveću i upute poslednji pozdrav Goranu, Gordani i Lidiji.

Podsetimo, tela tročlane porodice Đokić - Gorana, Gordane i njihove ćerke Lidije pronađena su 2. oktobra u ataru Moravca, sela u opštini Aleksinac, nakon višednevne potrage.

Foto: J.Ć./Fejsbuk

 

Obdukcijom je utvrđeno da su Goran, Gordana i Lidija ubijeni iz vatrenog oružja, kao i da je Goran imao jednu ranu na glavi, dok su Gordana i Lidija imale rane i na grudima i na glavi. Utvrđeno je i da je telo Lidije Đokić bilo spaljeno do stanja neprepoznatljivosti. Zasad se sumnja da su samo ubistvo izvršile dve osobe i da su korišćenja dva pištolja, te da su rane nastale od projektila kalibra 9 milimetara i 7,65 milimetara.

Kao motiv ubistva Đokića, koji su bili vlasnici menjačnice u Aleksincu, navodi se koristoljublje.

Foto: Arhiva Novosti

 

Istraga još u toku

Potraga za počiniocima ovog zločina, koji je potresao ovaj kraj ali i sve u Srbiji, još traje, ali se, kako saznajemo, polako steže obruč oko potencijalnog ubice. Kako smo već pisali, tela Đokića nisu pronađena slučajno, niti nasumično, već se do Gorana, Gordane i Lidije došlo analizom baznih stanica mobilne telefonije.

 

Inspektori su uz pomoć operatera, danonoćnom istragom i analizom, došli do lokacije na kojoj su poslednji put registrovani aparati oca i ćerke. Na tom potezu su pripadnici policije pojačali "češljanje" terena i tako došli do ogromnog smetlišta i jame u kojoj su bila njihova tela, u ataru sela Moravac. Nekoliko sati ranije, 12 kilometara dalje, pronađen je izgoreli "pasat" ove porodice i u njemu čaura koja je poslata na analizu.

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".