Виктор Иго Мика Алварез (30) испричао је како се повредио у сандуку након што су га посетиоци фестивала живог сахранили "као жртву мајци земљи" јер се онесвестио док је пио у Боливији, пише Дејли мејл

Након што се 5. августа онесвестио након жестоког опијања на отварању Фестивала Мајке Земље у Ел Алту, у Боливији Алварез се пробудио у ковчегу у Ачакачију удаљеном око 80 километара од места где је одржаван фестивал. 

На Фестивалу Мајке Земље људи се поклањају богињи земље и плодности Пацхамами и приносе жртве, познате као 'сулу', планети.

 

 

Аутохтони Боливијци верују да богиња 'отвара уста' за понуде у августу, а многи ће дати било шта, од живих животиња до фетуса оваца, као и листове какаоа и слаткише.

Неки кажу да се древне људске жртве и приноси и даље врше у тајности. 

Алварез верује да су га други посетиоци забаве живог сахранили као 'сулуа', жртвујући га мајци земљи.

Овај 30-годишњак причао је за локалне боливијске новине Пагина Сиете.

- Синоћ је био предулазак [фестивала], ишли смо на плес. А после се не сећам. Једино чега се сећам је да сам мислио да сам у свом кревету, хтео сам да устанем да уринирам и нисам могао да се померим. Када сам гурнуо ковчег, могао сам да разбијем чашу коју је имао и тако сам успео да изађем - рекао је Алварез и додао:

- Хтели су да ме искористе као сулу.

Када је Алварез пријавио овај необични инцидент полицији, они су одбили да му верују рекавши да је превише пијан.

Понуде Пачамами се настављају током целе године, а многи домороци учествују у народним плесовима и ритуалним церемонијама.

БОНУС ВИДЕО:

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".