Чувени српски научник, проналазач и један од највећим умова у историји човечанства Никола Тесла (1856 – 1943) оставио је у аманет бројне проналаске без којим савремени живот какав данас познајемо не би био могућ.

Око његовог живота и рада плету се бројне легенде посебно око његове заоставштине. Наводно је добар део Теслиних списа и нацрта проналазака покупио ФБИ одмах након његове смрти у соби број 3327 на 33. спрату хотела Њујоркер у Њујорку.

Наводно једини сачувани снимак гласа чувеног проналазача може се пронаћи на интернету, али аутентичност овог снимка није потврђена.

У аудио снимку од свега 30 секунди глас говори о неисцрпној енергији која нас окружује.

- Електрична енергија је присутна свуда у неограниченој количини и она може покретати светску машинерију и то без коришћења нафте, угља, гаса или било ког другог горива. Ова нова енергија долази из космичке енергије – рекао је наводно Тесла у овом снимку.

Нема доказа о аутентичности.

Међутим, овај снимак наводног гласа Николе Тесле треба узети са резервом јер нико није потврдио али ни демантовао да на овом снимку заиста говори он. Слушаоцима је остављено да сами процене и верују или не да ли то заиста говори Тесла или не.

БОНУС ВИДЕО:

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".