Филм је адаптација истоименог мјузикла Ворена Кејсија и Џима Џејкобса из 1971. године и говори о двоје заљубљених средњошколаца током педесетих година. Снимљен је за само два месеца у Лос Анђелесу, а коштао је шест милиона долара. Од продаје биоскопских улазниза зарадило се 400 милиона долара.

Фото: Профимедиа

 

Остварење су пратиле и добре и лоше критике, а Клајзер није имао дилему око избора главних глумаца. Траволта је већ снимио чувену “Грозницу суботње вечери” а Оливија Њутон Џон је била права звезда.

Фото: Профимедиа

 

Али глумица није одмах прихватила улогу. Како је рекао редитељ, глумица је оклевала јер је сматрала да је "сувише стара" да глуми девојку Траволте, пет година млађег од ње. Предомислила се после првог пробног снимања. “Бриљантин” који је је премијерно приказан у лето 1978. године, био је номинован за Оскара у категорији најбоље оригиналне песме.

Оливија и Траволта играли су и у “Secon chance” 1983. године а 2012. снимили су албум за Божић.

- “Бриљантин” је далеко од савршеног флма, али та несавршеност управо даје шарм филму - рекао је редитељ.

Фото: Профимедиа

 

“Бриљантин 2” као наставак првог дела са Мишел Фајфер и Максвелом Колфилдом у главним улогама снимљен је 1982. али је имао далеко мање успеха.

Прича о Оливији Њутн Џон

Рођена је 1948. године у Енглеској, а када је имала пет година преселила се са породицом у Малибу у Аустралији.

У свет шоу-бизниса закорачила је веома рано као учесница такмичења талената у популарној ТВ емисији. На крају је са пријатељем из Мелбурна основала дуо "Pat & Olivia", и наступала у клубовима широм Велике Британије и Европе. У Америци је објавила албум "Let me be there“. Продала је више од 100 милиона албума, освојила је четири Греми награде, бројне кантри музичке, америчке музичке и "Peoples Choice" награду, 10 њених хитова било је на првом месту топ листа. Представљала је Британију на Евровизији 1974. године.

Фото: Профимедиа

 

Основала је бренд Коала Блуе деведесетих година прошлог века, који су чинили линија одеће и аустралијска вина. Њено интересовање била је и нега и релаксација па је отворила центар за одмор и спа у Аустралији "Gaia". Бавила се и линијом за негу коже "Retreatment Boatnics". Написала је неколико књига.

Њена Фондација која се бори против рака и помаже истраживање ове болести једна је од њених најзначајниих заоставштина. Оливија се 30 година борила са канцером дојке.

Била је симбол лепоте и препознатљивог стила.

БОНУС ВИДЕО:
 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".