Тужну вест јавности је саопштио њен супруг уз емотивне речи.


- Дама Оливија Њутн - Џон (73) преминула је јутрос мирно на свом ранчу у јужној Калифорнији, окружена породицом и пријатељима. Молимо све да поштују приватност породице у овом веома тешком тренутку. Оливија је била симбол тријумфа и наде више од 30 година, док је делила своје путовање са раком дојке. Њена исцељујуц́а инспирација и пионирско искуство са биљном медицином наставља се са фондом Olivia Newton-John Foundation Fund, посвећеном истраживању биљне медицине и рака.

Фото: Профимедиа

 

Уместо цвећа, породица тражи да се било какве донације дају у њено сећање Фонду Оливије Њутн-Џон. Иза Оливије је остао њен муж Џон Истерлинг; ћерка Клои Латанци; сестра Сара Њутн-Џон; брат Тоби Њутн-Џон; нећаке и нећаке Тоти, Фиона и Брет Голдсмит; Емерсон, Чарли, Зак, Џереми, Рендал и Пиерз Њутн-Џон; Џуде Њутн-Сток, Лејла Ли; Кира и Таша Еделштајн; и Брин и Валери Хол. - рекао је њен супруг Џон Истерлинг.

Холивудска звезда борила се са раком дојке који јој је први пут установљен 1992. године, а 2019. године саопштила је јавности да је у четвртом стадијуму ове страшне болести.

Фото: Профимедиа

 

Била је певачица, текстописац, глумица, предузетница и активисткиња освојила је четири Гремија и имала пет хитова број 1 и десет хитова међу 10 најбољих. Имала је и два албума број 1 1970-их година Најпознатија је по улози Сенди Олсон у филму "Бриљантин" и била је страствени борац за заштиту животне средину и права животиња.

БОНУС ВИДЕО:

 

 

 

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".