Џонада Авдиа (7) је била са својим родитељима на летовању у Албанији, на плажи Потам. Она се купала у води, била је 15-ак метара удаљена од обале када је на њу налетео глисер! Мотор ју је ударио и тешко ранио и девојчица је преминула на лицу места. Глисер је наводно возио Арјан Тасе, припадник Министарства унутрашњих послова.

Њен отац Бледар је тај тренутак видео са обале и улетео је у воду како би покушао да спаси своју девојчицу, а након тога је насрнуо на возача глисера. Возач глисера је наводно у великој брзини упливао у део где су купачи који је обележен бовама.

Полиција је саопштила да је пропелер изазвао моменталну смрт код девојчице. Возач глисера оптужен је за убиство из нехата. Ово је већ трећа оваква смрт у Албанији ове године према писању албанских медија.

Протести су такође избили широм земље у бесу због смрти, а на десетине демонстраната јуче се сукобило са полицијом у главном граду Тирани. Позивају се на оставке министра унутрашњих послова, шефа полиције и министра туризма оптужујући државу за убиство Џонаде, преносе локални медији. Мирела Кумбаро, министарка туризма, окривила је за несрец́у возача глисера као и националног шефа полиције.

- Анђео више није међу нама због глупости човека који је прекршио сваки закон, свако правило и сваку норму са трагично неповратним последицама. Са свешћу да нема речи које би биле утеха родитељима, породици за трагедију коју су претрпели, захтев иде правди да уради свој посао, без компромиса, уз максималну казну за сваког ко прекрши закон - наводи Кумбаро.

 

БОНУС ВИДЕО:

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".