DŽonada Avdia (7) je bila sa svojim roditeljima na letovanju u Albaniji, na plaži Potam. Ona se kupala u vodi, bila je 15-ak metara udaljena od obale kada je na nju naleteo gliser! Motor ju je udario i teško ranio i devojčica je preminula na licu mesta. Gliser je navodno vozio Arjan Tase, pripadnik Ministarstva unutrašnjih poslova.

NJen otac Bledar je taj trenutak video sa obale i uleteo je u vodu kako bi pokušao da spasi svoju devojčicu, a nakon toga je nasrnuo na vozača glisera. Vozač glisera je navodno u velikoj brzini uplivao u deo gde su kupači koji je obeležen bovama.

Policija je saopštila da je propeler izazvao momentalnu smrt kod devojčice. Vozač glisera optužen je za ubistvo iz nehata. Ovo je već treća ovakva smrt u Albaniji ove godine prema pisanju albanskih medija.

Protesti su takođe izbili širom zemlje u besu zbog smrti, a na desetine demonstranata juče se sukobilo sa policijom u glavnom gradu Tirani. Pozivaju se na ostavke ministra unutrašnjih poslova, šefa policije i ministra turizma optužujući državu za ubistvo DŽonade, prenose lokalni mediji. Mirela Kumbaro, ministarka turizma, okrivila je za nesreću vozača glisera kao i nacionalnog šefa policije.

- Anđeo više nije među nama zbog gluposti čoveka koji je prekršio svaki zakon, svako pravilo i svaku normu sa tragično nepovratnim posledicama. Sa svešću da nema reči koje bi bile uteha roditeljima, porodici za tragediju koju su pretrpeli, zahtev ide pravdi da uradi svoj posao, bez kompromisa, uz maksimalnu kaznu za svakog ko prekrši zakon - navodi Kumbaro.

 

BONUS VIDEO:

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".