А ситуација је била таква, да је чак и у Хрватској догађај описан као "Тешка срамота", како гласи наднаслов вести коју је објавио "Јутарњи лист".

Наиме, Душан Влаховић је пре скоро месец дана био јунак победе Фиорентине над Аталантом. Тог 11. дана септембра, у 3. колу италијанског првенства, головима у 33. и 49. минуту повукао је "виолу" до тријумфа у гостима од 1:2.

Сада је испливао снимак направљен после тог меча, а на коме се види, тачније чује, како бројни навијачи Аталанте, којих је било нешто преко 9.000 на стадиону у Бергаму, вређају српског голгетера.

"Јутарњи лист" о томе извештава овако, у тексту насловљеном речима "Процурео скандалозан снимак вређања српског репрезентативца! Фудбалер у тоталној неверици":

Можда и највећи скандал догодио се по самом завршетку сусрета, када се Влаховић спремао да да интервју. На снимку, који је сада испливао у јавност, јасно се може чути како навијачи Аталанте Влаховића називају Циганином, тачније како му скандирају "Ти си српски циганин". Види се и неверица на лицу нападача Фјорентине.

 

 

Снимак је изазвао оштру реакцију јавности, а сада би коначно могао да се покрене и дисциплински поступак против Аталанте.

Такође, ваља напоменути да овај скандал није избацио Влаховића из такта, јер је ове сезоне на осам такмичарских наступа шест пута тресао мрежу и убележио једну асистенцију, подсећа "Јутарњи лист".

(Новости)