A situacija je bila takva, da je čak i u Hrvatskoj događaj opisan kao "Teška sramota", kako glasi nadnaslov vesti koju je objavio "Jutarnji list".

Naime, Dušan Vlahović je pre skoro mesec dana bio junak pobede Fiorentine nad Atalantom. Tog 11. dana septembra, u 3. kolu italijanskog prvenstva, golovima u 33. i 49. minutu povukao je "violu" do trijumfa u gostima od 1:2.

Sada je isplivao snimak napravljen posle tog meča, a na kome se vidi, tačnije čuje, kako brojni navijači Atalante, kojih je bilo nešto preko 9.000 na stadionu u Bergamu, vređaju srpskog golgetera.

"Jutarnji list" o tome izveštava ovako, u tekstu naslovljenom rečima "Procureo skandalozan snimak vređanja srpskog reprezentativca! Fudbaler u totalnoj neverici":

Možda i najveći skandal dogodio se po samom završetku susreta, kada se Vlahović spremao da da intervju. Na snimku, koji je sada isplivao u javnost, jasno se može čuti kako navijači Atalante Vlahovića nazivaju Ciganinom, tačnije kako mu skandiraju "Ti si srpski ciganin". Vidi se i neverica na licu napadača Fjorentine.

 

 

Snimak je izazvao oštru reakciju javnosti, a sada bi konačno mogao da se pokrene i disciplinski postupak protiv Atalante.

Takođe, valja napomenuti da ovaj skandal nije izbacio Vlahovića iz takta, jer je ove sezone na osam takmičarskih nastupa šest puta tresao mrežu i ubeležio jednu asistenciju, podseća "Jutarnji list".

(Novosti)