Пуних дванаест година Србију интригира мистерија нестанка Ђорђа Андрејића, дечака коме се сваки траг изгубио када је са мајком Марином кренуо у башту. Мајка и син нестали су истог дана, а два дана касније, Марина се појавила блатњава и израњављена, али без сина.

Објашњење где је Ђорђе није могла да да, а испричала је и невероватну причу да се изгубила крећући се ка башти између села Мајиловац и Курјаче у околини Великог Градишта. Андрејићева је сатима испитивана, полиграфски тестирана, а касније и ухапшена. Међутим, мистерија никада није решена, јер је она због недостатка доказа ослобођена, а тело дечака до данас није нађено.

Фото: Принтскрин РТС

 

- Андрејићева се још од саслушања чудно понашала. Полиграф готово да није бележио њега осећања, а на показану слику сина и ћерке није имала никакву реакцију. На крају је ухапшена и после неког времена одлучила је да проговори и послала писмо тадашњем истражном судији - прича извор Курира добро упућен у овај случај:

- Изразила је жељу да буде изведена из притвора и да покаже место на коме је мотиком пресудила сину. У пратњи двојице полицајаца, она је одведена у забачени део на путу Мајиловац - Курјаче где је наводно указала на једно место - објашњава извор.

Фото: Н. Фифић

 

Терен је и тада претражен, али трагова злочина није било.

- Полицајац је, касније, описујући шта се догодило, рекао да је Андрејићева стајала и гледала само у једном правцу, да се није освртала и да је изгледала потпуно одсутна. Неколико месеци касније, један мушкарац је управо на овом месту, на које Андрејићева није гледала, нашао људску лобању.

Међутим, на суду никада није доказано да је та лобања припадала малом Ђорђу, а Марина је током суђења негирала злочин, иако га је претходно признала у полицији.

Фото: Приватна архива

 

- Она је оптуживала полицајце да су је тукли и приморали да призна да је убила рођено дете. После ослобађајуће пресуде тужила је државу и добила милионску одштету за време проведено у притвору. Ту се није зауставила, па је Србију тужила и у Стразбуру - каже извор.

Адвокат Србислав Стојановић, који је заступао Андрејићку, за Курир је зимус рекао да је и даље у контакту са својом клијенткињом.

- Она се са ћерком преселила у Нови Пазар, тамо живи и ради, али се и даље чујемо. Случај у Стразбуру није окончан. О нестанку малог Ђорђа нових информација нема - рекао нам је Стојановић.

Трагедије

Дејан Андрејић, Маринин супруг и отац несталог Ђорђа, умро је неколико месеци после хапшења супруге. У кући је остала његова мајка, која је и сама преминула.

Последња трагедија ову породицу је задесила када је 2016. године, Јелену Андрејић, њихову рођаку, убио бивши дечко, полицајац Дејан Стојиљковић у Пожаревцу.

Теорије завере

Откако је мали Ђорђе нестао у Мајиловцу, иначе мирном селу, испредале су се разноразне приче о овој трагедији.

- Причало се како је дете у Италији и како је звао рођаке телефоном, потом се сумњало да су га родитељи продали јер су постали део некакве секте, да су људи виђали црна кола са затамњеним стаклима око њихове куће. Све су то теорије завере, чињеница је да Ђорђа већ 12 година нема, а да само Марина зна шта се издешавало кобног дана на путу до баште - кажу мештани.

(Курир)

БОНУС ВИДЕО: 

 

 

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".