Punih dvanaest godina Srbiju intrigira misterija nestanka Đorđa Andrejića, dečaka kome se svaki trag izgubio kada je sa majkom Marinom krenuo u baštu. Majka i sin nestali su istog dana, a dva dana kasnije, Marina se pojavila blatnjava i izranjavljena, ali bez sina.

Objašnjenje gde je Đorđe nije mogla da da, a ispričala je i neverovatnu priču da se izgubila krećući se ka bašti između sela Majilovac i Kurjače u okolini Velikog Gradišta. Andrejićeva je satima ispitivana, poligrafski testirana, a kasnije i uhapšena. Međutim, misterija nikada nije rešena, jer je ona zbog nedostatka dokaza oslobođena, a telo dečaka do danas nije nađeno.

Foto: Printskrin RTS

 

- Andrejićeva se još od saslušanja čudno ponašala. Poligraf gotovo da nije beležio njega osećanja, a na pokazanu sliku sina i ćerke nije imala nikakvu reakciju. Na kraju je uhapšena i posle nekog vremena odlučila je da progovori i poslala pismo tadašnjem istražnom sudiji - priča izvor Kurira dobro upućen u ovaj slučaj:

- Izrazila je želju da bude izvedena iz pritvora i da pokaže mesto na kome je motikom presudila sinu. U pratnji dvojice policajaca, ona je odvedena u zabačeni deo na putu Majilovac - Kurjače gde je navodno ukazala na jedno mesto - objašnjava izvor.

Foto: N. Fifić

 

Teren je i tada pretražen, ali tragova zločina nije bilo.

- Policajac je, kasnije, opisujući šta se dogodilo, rekao da je Andrejićeva stajala i gledala samo u jednom pravcu, da se nije osvrtala i da je izgledala potpuno odsutna. Nekoliko meseci kasnije, jedan muškarac je upravo na ovom mestu, na koje Andrejićeva nije gledala, našao ljudsku lobanju.

Međutim, na sudu nikada nije dokazano da je ta lobanja pripadala malom Đorđu, a Marina je tokom suđenja negirala zločin, iako ga je prethodno priznala u policiji.

Foto: Privatna arhiva

 

- Ona je optuživala policajce da su je tukli i primorali da prizna da je ubila rođeno dete. Posle oslobađajuće presude tužila je državu i dobila milionsku odštetu za vreme provedeno u pritvoru. Tu se nije zaustavila, pa je Srbiju tužila i u Strazburu - kaže izvor.

Advokat Srbislav Stojanović, koji je zastupao Andrejićku, za Kurir je zimus rekao da je i dalje u kontaktu sa svojom klijentkinjom.

- Ona se sa ćerkom preselila u Novi Pazar, tamo živi i radi, ali se i dalje čujemo. Slučaj u Strazburu nije okončan. O nestanku malog Đorđa novih informacija nema - rekao nam je Stojanović.

Tragedije

Dejan Andrejić, Marinin suprug i otac nestalog Đorđa, umro je nekoliko meseci posle hapšenja supruge. U kući je ostala njegova majka, koja je i sama preminula.

Poslednja tragedija ovu porodicu je zadesila kada je 2016. godine, Jelenu Andrejić, njihovu rođaku, ubio bivši dečko, policajac Dejan Stojiljković u Požarevcu.

Teorije zavere

Otkako je mali Đorđe nestao u Majilovcu, inače mirnom selu, ispredale su se raznorazne priče o ovoj tragediji.

- Pričalo se kako je dete u Italiji i kako je zvao rođake telefonom, potom se sumnjalo da su ga roditelji prodali jer su postali deo nekakve sekte, da su ljudi viđali crna kola sa zatamnjenim staklima oko njihove kuće. Sve su to teorije zavere, činjenica je da Đorđa već 12 godina nema, a da samo Marina zna šta se izdešavalo kobnog dana na putu do bašte - kažu meštani.

(Kurir)

BONUS VIDEO: 

 

 

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".