Двојица мушкараца су настрадала док су три особе задобиле тешке повреде у саобраћајној несрећи која се догодила данас око 13 часова у месту Расна на путу Пожега - Ужице кад се комби у ком су се налазили закуцао у камион.

Две особе које су се налазиле у комбију, смртно су страдале, а за сада је познато да је и још једна особа која је била у том возилу повређена.

Фото: А. Ровчанин

 

 

Према за сада непотврђеним информацијама комбијем који је учествовао у удесу путовао је један музички састав из Горњег Милановца.

 

- Комби се под за сада неразјашњеним околностима закуцао у камион који је долазио из другог правца - рекао је извор из истраге и додао да је реч о комбију који има горњомилановачке таблице.

 

Како је пренела "Инстаграм" страница 192 ватрогасци су морали да секу комби како би извукли тела настрадалих у несрећи, а након несреће створила се велика колона возила због застоја.

Прва помоћ у случају саобраћајне незгоде

Уколико је након саобраћајне незгоде неопходно, укажите мере неодложне помоћи и контактирајте полицију (192) и Хитну помоћ (194).

Ако је особа без свести неопходно је започети АБЦ поступак:
А – отварање дисајног пута (повређену осообу окренути на леђа, забацивајући јој главу уз подизање браде једном руком, а притискањем чела другом. Уста морају бити отворена)
Б – провера дисања (не сме трајати више од 10 секунд. Уколико повређена особа дише, окрените је на бочни положај, док у недостатку нормалног дисања морате прећи на следећи поступак)
Ц – масажа срца и вештачко дисање (повређени мора да буде смештен на тврдој подлози. Један длан неопходно је ставити на средину грудног коша болесника, док другу шаку постављате преко прве. Притиске рукама нужно је изводити 100 пута у минути. Ако особа крене са дисањем, а и даље нема пулс, наставите са процесом масаже.

Уколико не дише, нужно је притиснути грудну кост 30 пута и удахните ваздух два пута у уста повређене особе, уз забацивање главе жртве, не би ли се на тај начин ослободио дисајни пут.

(Курир)

БОНУС ВИДЕО

 

 

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".