У сарадњи полиције и УСКОК-а три држављанина Србије, старости 60, 48 и 54 година, ухапшени су због сумње да су организовали кријумчарење миграната у Хрватској.


Како је саопштено, против њих је покренута истрага због, како се наводи, "основане сумње на почињење кривичних дела злочиначког удруживања и противзаконитог уласка, кретања и боравка у Хрватској, другој чланици Европске уније или потписници Шенгенског споразума у саставу злочиначког удружења".

Првоосумњичени стар 60 година је, наводи се, током јула ове године на ширем подручју Ријеке, "у циљу стицања имовинске користи, по претходном договору с непознатом особом из Србије повезао у заједничко деловање другоокривљеног и трећеокривљеног ради превоза већег броја страних држављана који су на илегалан начин ушли у Хрватску до близине словеначке границе".

Они су, наводи се, превезли најмање 40 илегалних миграната с тим да је првоокривљени трансфер наплаћивао 500 евра по особи и тако стекао имовинску корист од најмање 20.000 евра, док су другоокривљени и трећеокривљени као возачи примили засад неутврђену новчану накнаду.

Додаје се да ће истражни судија Жупанијског суда у Ријеци предложити одређивање истражног затвора против окривљених.

БОНУС ВИДЕО: 

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".