U saradnji policije i USKOK-a tri državljanina Srbije, starosti 60, 48 i 54 godina, uhapšeni su zbog sumnje da su organizovali krijumčarenje migranata u Hrvatskoj.


Kako je saopšteno, protiv njih je pokrenuta istraga zbog, kako se navodi, "osnovane sumnje na počinjenje krivičnih dela zločinačkog udruživanja i protivzakonitog ulaska, kretanja i boravka u Hrvatskoj, drugoj članici Evropske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma u sastavu zločinačkog udruženja".

Prvoosumnjičeni star 60 godina je, navodi se, tokom jula ove godine na širem području Rijeke, "u cilju sticanja imovinske koristi, po prethodnom dogovoru s nepoznatom osobom iz Srbije povezao u zajedničko delovanje drugookrivljenog i trećeokrivljenog radi prevoza većeg broja stranih državljana koji su na ilegalan način ušli u Hrvatsku do blizine slovenačke granice".

Oni su, navodi se, prevezli najmanje 40 ilegalnih migranata s tim da je prvookrivljeni transfer naplaćivao 500 evra po osobi i tako stekao imovinsku korist od najmanje 20.000 evra, dok su drugookrivljeni i trećeokrivljeni kao vozači primili zasad neutvrđenu novčanu naknadu.

Dodaje se da će istražni sudija Županijskog suda u Rijeci predložiti određivanje istražnog zatvora protiv okrivljenih.

BONUS VIDEO: 

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".