И данас се памти сахрана у селу код Врњачке Бање на којој је пре две и по године интервенисала чак и полиција.

Како су тада пренели домаћи медији, неутешни удовац који је тугу утапао у алкохолу, на крају је завршио у притвору, па је сахрана обављена без њега.

Наиме, на сахрани супруге Ј. В. (73) избио је инцидент када се на гробљу појавио свештеник. Како се удовац декларише као комуниста и особа која не верује у Бога, одмах је почео да вређа попа.

– Све је било у реду, осим што је удовац, иако цењени домаћин у свом крају, због туге већ код куће почео да се загледа у дно чаше. Поштујући обичаје, поворка је кренула пут гробља да се жена испрати ка својој вечној кући. Окупило се доста света, а у једном тренутку дошао је и поп – испричао је извор који је био очевидац непријатне ситуације.

– По доласку попа М.В. се променио, почео је да галами и поставља питање откуд он и ко га је позвао. Чланови најуже родбине су домаћину узалуд објашњавали да је то жеља покојнице и да су они обавестили свештеника да дође и служи опело. Никаква објашњења домаћин није желео да чује, већ се устремио на свештеника. Почео је да га вређа, свашта му је говорио, уз напомену да му неће дозволити да служи опело, понављајући упорно да је комуниста. Домаћина су рођаци покушавали да смире како не би даље правио проблеме којима није ни време, ни место, будући да су они дошли да испрате достојно покојницу, а он се онда окомио на њих. Како се свађа захуктала, неко од присутних рођака је позвао полицију – открио је добро обавештен извор, те додао:

– По доласку полиције, рођаци и окупљени рекли су да М. В. у алкохолисаном стању не дозвољава да свештеник одржи опело јер је комуниста и није верник. Они су изјавили да је удовац вређао свештеника и да је претио ужој родбини да се неће добро провести јер су му радили иза леђа. По прикупљеним подацима и изјавама, полиција је контактирала са дежурним тужиоцем, па је одлучено да се домаћин приведе. Приведен је због сумње да ће да настави са вређањем свештеника и осталих окупљених грађана – завршио је извор.

Мештани села кажу да не памте да се овако нешто догодило на сахрани. Рекли су да је било случајева, и то давно, да умре комуниста, а онда родбина по православним обичајима сахрани преминулог јер му је то била жеља преноси Објектив.

БОНУС ВИДЕО:

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".