Новосадском полицајцу С. С. (24) и његовом саучеснику С. М. (21), осумњиченима да су 26. јуна отели двадесетдвогодишњег Д. П. захтевајући од њега новац, а који је том приликом лакше повређен, продужен је притвор за још 30 дана, преносе Новости.

Како наводе у Вишем суду у Новом Саду, ова мера може трајати до 23. августа, а суд сматра да постоје особите околности које указују да ће осумњичени ометати поступак утицајем на сведоке и да ће у кратком временском периоду поновити кривично дело.

Поред тога, за кривично дело које им се ставља на терет прописана је казна већа од десет година, а начин извршења и тежина последица кривичног дела довели су до узнемирења јавности, које може угрозити несметано и правично вођење кривичног поступка.

Припадника новосадске полиције С. С. и С. М. Служба унутрашње контроле МУП-а је ухапсила због сумње да су 26. јуна отели младића. Како се сумња, С. М. је тог јутра довео двадесетдвогодишњег младића којег познаје у један локал у Бачком Јарку, где их је чекао полицајац.

Младића су у локалу ударали рукама, ногама, палицом и пиштољем, захтевајући од њега да им да 400 евра на име непостојећег дуга. То су све снимили, а снимак су послали девојци оштећеног.

После тога, осумњичени су младића одвели у подрум полицајчеве куће где су га, како се сумња, везали и наставили да га физички малтретирају, а онда су га пустили и запретили да им мора дати новац, као и да ће наудити његовој породици уколико буде пријавио полицији.

Због повреда које је задобио, двадесетдвогодишњаку је указана лекарска помоћ у Клиничком центру Војводине.

БОНУС ВИДЕО:

 

 

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".