Српско глумиште вечно ће памтити 22. јануар 2008. године када је заувек престало да куца срце глумца Миленка Заблаћанског.

Он је изгубио живот 17 дана након што 5. јануара 2008, у поподневним часовима на магистралном путу који води из Златибора ка Ужицу се догодила саобраћајна незгода.

Заблаћански се "опел вектром" кретао према Ужицу крајњом десном траком, када је из супротног правца наишао "мерцедес" чији је возач у једном тренутку изгубио контролу над аутомобилом и проклизао на супротну траку, где је дошло до директног судара.

Заблаћански је хитно пребачен у ужичку болницу, али се неколико дана није будио из коме. Хеликоптером је пребачен на ВМА у Београд ради даљег лечења, али је 22. јануара његово срце заувек престало да куца.

Сахрањен је у Алеји заслужних грађана на Новом гробљу у Београду.

Као да је предосетио опасност... Испоставило се да им је спасио живот.

- Био је заиста посебан човек због чега се сваког дана захваљујем Богу што сам са њим провела 20 година живота. Умео је да насмеје, врати снагу. Био је борац, вредан и одговоран човек. Ту смо негде слични. Зато се и трудим да задржим снагу, јер знам да у супротном он то не би одобравао. Он се ни би предао. Борио би се за децу. Какав је он заправо говоре његови пријатељи који су уз нас, рекла је раније Снежана Весковић-Заблаћански.

Славни глумац је иза себе оставио вољену супругу, балерину и костимографкињу Снежану Весковић. Заједно су радили у Позоришту на Теразијама, а тамо су се и упознали. Заједно имају два сина, Ивана и Николу.


- Када је Миленко погинуо, имао сам 18 година и већ желео да упишем ФДУ. Тата и мама (Снежана Заблаћански, кореограф) водили су ме често као клинца у позориште. Сећам се да сам волео да седим поред портирнице, у колима из "Бриљантина". Ето, данас играм у тој представи... Верујем да сам од оца наследио професионалан однос према послу. Никад не касним, увек сам у "ниском старту" пред пробу или представу. Иначе, тату сам посебно волео да гледам као Џорџина у "Срећним људима", на Теразијама у "Херојима" - рекао је Иван.

Он је од родитеља наследио таленат за глуму, а сада имамо прилику и да га гледамо у популарним серијама "Коло среће", играо је и у серијама "Убице мога оца", "Клан" и "Случај породице Бошковић".

БОНУС ВИДЕО:

 

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".