Матковић је ухапшен по налогу Тужилаштва БиХ и то због трговине наркотицима. Његове су поруке пронађене у апликацијама Скy и Аном. Криптоване поруке су бројним полицијским агенцијама у свијету потврдиле раније сумње да је Матковић један од највећих нарко босова на Балкану. Српски медији су, позивајући се на своје полицијске изворе, објављивали да је Матковић преузео послове Дарка Шарића, пише портал Истрага.ба.

За Матковићем је аустријско правосуђе расписало црвену потерницу. Осумњичен је за трговину кокаином. Матковић је први пут у јавност доспио због троструког убиства у Србији. Иако је рођен у Мостару, он је годинама живио у Новом Саду. У октобру 2004. године Матковић је у Новом Саду хицима из аутоматске пушке убио Дарка Брајовића, из Сарајева, Александра Бојанића из Котора, те полицајца Центра безбедности у Херцег Новом Небојшу Симовића. У пуцњави је лакше рањен Дарко Билић (26), из Кумбора, ватерполиста новосадске Војводине.

Фото: Дражен Поздеровић

 

Неколико дана касније, Матковић се предао полицији у Мостару, наводећи да би га српска полиција убила приликом хапшења. С обзиром на то да је имао босанско држављанство, није могао бити изручен Србији. Суђено му је у Мостару, где је признао кривицу. Кантонални суд у Мостару га је осудио на 18 година затвора.

Казну је издржавао у Зеници гђе је 2007. године себи, у знак протеста, иглом и концем зашио уста.

Након што је издржао већи део казне, Матковић је започео бизнис са наркотицима. Успоставио је контакте у Јужној Америци одакле је пребацивао кокаин у Европу. Због тих послова нашао се на радару и америчких полицијских агенција. Ипак, најконкретнији су били аустријски истражитељи који су документовали Матковићеве кокаинске послове.

За њим је расписана потјрерница, па је он одлучио да се скрива у БиХ. Живио је у једној кући на Ивањици код Требиња. У петак око подне је ухапшен у аутомобилу у близини мјеста у којем је боравио. Полиција је приликом претреса аутомобила пронашла већу количину новца. СИПА би у наредном периоду требала претрести и објекте које је користио преноси новиглас.инфо.

БОНУС ВИДЕО:

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".