Редитељ Емир Кустурица често ме да каже да су му жене увек једна од највећих инспирација, али било како било само једна жена је успела да освоји његово срце. Већ дуги низ година Емиру је највећа подршка супруга Маја Кустурица. 

Фото: Профимедиа

 

Она је како медији пишу завршила Светску књижевност на Филолошком факултету, а уз њега се окренула другом послу - продукцији. 

Њих двоје не причају превише о свом односу у јавности, али су једном приликом проговорили о томе како одржавају брак дуг 25 година. 

Фото: Профимедиа

 

- Нас двоје смо много дуже у браку... У кључном тренутку ми је помогла не као жена, већ као неко ко је схватио филмску продукцију. Када је требало да направим први филм после рата који говори о љубави Србина и муслиманке, она је помогла у оном у чему је у Србији увек проблематично - да се новац који неко инвестира види на екрану, а да неко не узме и покупи кући. Тако да је тај професионални искорак који је она тад направила, пратио и касније и заправо смо заједно деловали и производили културне догађаје који су постали део заједничког искуства - рекао је једном приликом Кустурица и описао како изгледају моменти када је романтичан.

Фото: Профимедиа

 

- Како старим, тако ми све лакше суза потече на око, кажу да то иде са годинама. Некада је и добро да је тако, мислим да је најважније у људском животу да човек буде све у једном. Да буде романтичан, нежан, да буде груб, тачније да у једној људској направи постоје сви елементи имплозије и експлозије. Мада у мом случају супруга воли када сам више ово прво, романтичан - изјавио је чувени редитељ.

Фото: Профимедиа

 

Њих двоје су као круну своје љубави добили Сина Стрибора и ћерку Дуњу. О њиховој мезимици се доста писало јер како су медији наводили она је била у вези са Александром III Карађорђевићем.

- Мени то смета, ја мислим да се приватни живот назива приватни живот управо да се о томе не би писало. Нисам профил жене која воли да се експонира када су такве ствари у питању и да са њима излазим јавно - рекла је раније за "Жену" Дуња Кустурица.

Фото: Профимедиа

 

(Блиц/Жена)

БОНУС ВИДЕО:

 

 

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".