Како би стекли комплетну слику о нашем редитељу посетили смо његово окружење на Мећавинку, где лети проводи највише времена, али и београдски комшилук у којем га све ређе виђају. Чини се да му је асфалта преко главе.

Као и сви велики ствараоци и уметници, и Емир Кустурица је мало другачије природе и искаче из шаблона. Екипа “Супер ТВ” обишла је комшилук познатог режисера.

- Нама ту није ништа чудно, и ја бих бежала од људи да сам толико популарна. Ми сви имамо жељу да попричамо са њим када га сретнемо, али је он јако штур. Насмеје се и поздрави нас, истакла је комшиница Славица и додала:

- Далеко од тога да изгледа мрачно, али јесте чудан, живи у свом свету и на овај наш сигурно не гледамо истим очима. Ретко га виђамо овде у Београду, долази очито само када мора да обави неке пословне обавезе.

Фото: Танјуг/Раде Прелић

 

Иако немају шта пуно да препричају о Кустурици, ретко ко је одбио да каже неку лепу реч о њему.

- Никада нисам чуо да је према некоме био непријатан, што би вероватно многи помислили за такву величину, да се не јавља комшијама и слично. Кустурица није једна од тих звезда. Искрено, немам ништа нарочито да поделим са вама јер је јако повучен човек и мало тога знамо о његовој приватности, готово ништа, започео је један комшија, те је истакао да су заједно коментарисали једну ствар.

- Већина нас се сретне на путу до пијаце, у продавници или у шетњи, њега нисмо никада видели да пазари нешто сам. У ретким приликама се поздравимо и то је све.

На Мећавнику је пак ситуација другачија, не само да га виђају док шета околином или посматра раднике на пољу већ је ту и да помогне. Никада му нису заборавили што је заједно са ватрогасцима гасио пожаре.

- Тада је показао сву лепоту своје душе, коју не дозвољава да се види. И своја возила је дао да се пожар гаси, био је у првим редовима са војим радницима. Многи су се мештани придружили када су чули да се он активирао, каже један од старијих мештана.

Николу смо срели како јаше коња у близини, па нам је потврдио да је својевремено и Кустурицу видео у галопу:

Воли он и зими да провоза џип по околним путићима. У његовом погледу се види да у свему тражи инспирацију, да ли у разговору са сељацима или гостима који дођу у његов смештај. Често му у посету дођу млађи глумци, Вука Костића виђамо често али и Биковића. Током лета зна да оде и до Требиња, тамо исто има кућу али је много више овде у Дрвенграду.

БОНУС ГАЛЕРИЈА: Из албума глумице Неде Арнерић

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".