Како пише Дејли мејл, седамдесеттрогодишња Ивана пронађена је у бесвесном стању у својој кући у Њујорку, неколико сати пре него што је требала да крене на заказани термин у фризерском салону.

Особље је пронашло Ивану у њеној резиденцији на Менхетну на дну степеница нешто пре 13 часова по локалном времену.

Верује се да је Ивана Трамп настрадала приликом пада низ степенице, након што је претрпела медицински проблем, рекао је полицијски званичник за Дејли њуз.

Како се претпоставља, Ивана је доживела срчани удар.

Она је последњи пут је виђена у среду у 16.30 часова по локалном времену када су њена домаћица и помоћница напустиле њен дом, рекао је неименовани извор.

Фото: Профимедиа

 

Две особе упознате са овим случајем изјавиле су за АП да полиција верује да је њена смрт била случајна. Медицинска канцеларија ће утврдити званичан узрок смрти.

- Био је то веома тужан дан, веома тужан дан - рекао је Ерик Трамп док је излазио из куће своје мајке у близини Централ парка.

Ивана је провела своје последње дане припремајући се за дуго очекивани одлазак у Сент Тропе у петак, а планирала је посету свом уобичајеном фризеру на дан када је пронађена мртва, рекао је запослени у салону за Дејли мејл.

Вест о Иваниној смрти први је поделио њен бивши супруг, бивши председник САД Доналд Трамп, преко свог налога на друштвеној мрежи Трутх Социал.

Фото: АП/Gerald Herbert

 

- Веома сам тужан што обавештавам све оне који су је волели, а којих има много, да је Ивана Трамп преминула у свом дому у Њујорку - написао је он.

Подсетимо, Ивана је била прва супруга Доналда Трампа. Заједно су имали троје деце: Доналда млађег, Иванку и Ерика Трампа.

Фото: Профимедиа

 

Пар се оженио 1977, а развео 1992. године.

Иванин син Ерик потврдио је вест о Иваниној смрти за Дејли мејл, рекавши у саопштењу издатом у име породице:

- Наша мајка је била невероватна жена - сила у послу, спортиста светске класе, блистава лепотица и брижна мајка и другарица.

БОНУС ГАЛЕРИЈА: Ким Кардашијан као Лепа Брена

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".