Ко је Ивана Трамп?

Ивана Трамп је била бивша манекенка и бивша супруга председника  Доналда Трампа .Она и Трамп били су део друштвене елите Њујорка током 1980-их. Њих двоје су се растали 1990. и Ивана је добила нагодбу од 20 милиона долара за развод. Касније је објавила „Најбоље тек долази: суочавање са разводом и поновно уживање у животу“ . 

Рани живот

Ивана је рођена као Ивана Мари Зелничкова 20. фебруара 1949. године у Готвалдову (сада Злин), Чехословачка (данас Чешка). Њени атлетски таленти су се појавили у раној младости. Ивана је почела да се бави такмичарским скијањем са шест година. Са 12 година ушла је у национални програм обуке.

У тинејџерским годинама Ивана се такмичила на турнирима широм Европе. Године 1967. постала је студент Карловог универзитета у Прагу. Ивана је наставила да скија током колеџа и изјавила је да је изабрана као заменица за скијашки тим своје земље за Олимпијске игре 1972; међутим, њена изјава је доведена у питање због њене легитимности. Отприлике у то време удала се за свог првог мужа, аустријског скијаша Алфреда Винклмајра. Њихова заједница је трајала само неколико година.

На крају емигрирајући у Канаду, Ивана је провела неко време радећи као инструктор скијања пре него што је започела каријеру модела 1970-их. Њен рад ју је на крају довео у Њујорк 1976. Током свог боравка тамо, упознала је потенцијалног могула за некретнине Трампа.

Фото: Профимедиа

 

Брак са Доналдом Трампом

Након бурног удварања, Ивана се удала за Трампа 1977. Пар је имао троје деце, Доналда млађег , Иванку и Ерика . Постала је редовна на елитној њујоршкој друштвеној сцени током 1980-их. Ивана је такође радила у компанији свог супруга, служећи као консултант за дизајн ентеријера на неколико његових пројеката високог профила, укључујући Трамп торањ у Њујорку и Трамп Плаза хотел и казино у Атлантик Ситију. Такође је дуги низ година обављала извршне функције у хотелу Плаза у Њујорку и Трамповом замку и казину.

Иако је очигледно била предност за његов посао, Ивана је имала бурну везу са својим мужем. Трампово високо профилисано политичко склапање договора и ентузијастична самопромоција држали су њихов брак у очима јавности. Ивана се од свог супруга растала 1990. године усред гласина о његовој афери са Марлом Мејплс . Након дуготрајног бракоразводног поступка, Ивана је добила нагодбу од 20 милиона долара. Ова бројка је била изузетна јер је Трампово царство некретнина у то време било на ивици банкрота.

Фото: Профимедиа

 

Последњих година

Након развода, Ивана је почела да се изнова осмишљава. Написала је два романа, Само за љубав и Слободно да волим , почетком 1990-их. Ивана је поделила и своја животна искуства у успешној књизи за самопомоћ „Најбоље тек долази: суочавање са разводом и поновно уживање у животу“ (1995). У својој књизи, она је саветовала разведене жене да „нађу себи сјајно поравнање—и пре него што то учините, однесите његов новчаник чистачици“. Исте године Ивана се удала за богатог италијанског бизнисмена Рикарда Мацукелија. Пар је издржао само две године пре него што се развео 1997.

Крајем 1990-их Ивана је створила сопствену модну компанију Ивана Хауте Цоутуре која се бавила производњом одеће, мириса и накита. Такође је покренула другу компанију под називом Ивана Инц. да би се бавила њеним јавним наступима и другим радом у медијима, наводи се на њеном званичном сајту. 

У априлу 2008. Ивана се удала за Росана Рубикондија. Ивана (59) и Рубиконди (36) излазили су шест година пре него што су се венчали на раскошној церемонији на имању Доналда Трампа у Палм Бичу на Флориди. Али ово четврто путовање низ пролаз убрзо се показало као још једна кратка заједница. Она је објавила њихов раскид тог децембра. За разлаз је окривила пар који жели да живи у различитим градовима.

Ивана се вратила на ријалити телевизију 2010. године као такмичарка енглеског Великог брата славних . Следеће године је покренула нови подухват — линију вина. Ивана Трамп умрла је 14. јула 2022. након срчаног застоја.

(Biography.com)

 

БОНУС ВИДЕО:

 

 

 

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".