Постоје 3 начина да припремите овај напитак:

1. Шећер, млеко и маст (свињска или гушчија)

У лимено лонче карамелизујете 2 кашичице шећера, а онда док то још ври, додате млеко па мешате док се шећер не растопи. Кад сипате у шољу, додате и кашичицу масти (свињске или гушчије) и млако пијете полагано. Укус није лош, ако се дода свињска маст.

Фото: Профимедиа

 

2. Млеко, маст и мед

Млеко се загреје до кључања, а онда се дода маст. Када се напитак прохлади, дода се кашика меда и пије се пред спавање. Ако осећате грозницу, најбоље је да се лепо умотате у ћебе и заспите одмах после овог напитка.

Фото: Профимедиа

 

 

3. Шећер, млеко и гранчица жалфије

Шећер се карамелизује, а онда се дода млеко. Док млеко још ври, у њега се стави гранчица жалфије па се након пар минута скида с рингле, процеди се и пије се док је још топао напитак.

БОНУС ВИДЕО:

 

(Стил)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".