Црна боја је синоним за елеганцију, мистерију, али и тугу.

Вероватно не постоји боја која привлачи толику пажњу и која има много различитих значења.

Када бирате боју одеће трудите се да изаберете нијансе у којима се ви најбоље осећате, јер ће то најпре подстићи позитивну енергију.

Ипак, ако желите да сазнате дубље значење и симболику боја, можете завирити у тумачења Фенг Шуи традиције, али и психолошко значење боја.

Фото: Профимедиа

 

Шта симболизује црна боја?

Најчешће је људи повезују у спиритуалном смислу са негативном енергијом и тугом, а према источном фенг шуију црна има много везе са водом.

Стручњаци верују да је то због чињенице да црнило одражава дубину и бесконачност воденог елемента. Гардероба тамнијих нијанси се у фенг шуију тумачи као знак стабилности.

Ако имате заказан важан састанак или морате да обавите веома важан задатак или посао, носите више црне боје. Ипак, фенг шуи стручњаци упозоравају да не треба да се обучете од главе до пете у црно, већ да пажљиво дозирате ову боју.

Фото: Профимедиа

 

Црна појачава ефекат других боја, па је пожељно да она не буде главна.

Психолози кажу да црну боју бирају они људи који желе да створе утисак мистерије. Црна одећа је невероватно енергетски привлачна људима око вас.

Ако желите да привучете пажњу, а да изгледате пристојно и елегантно, обуците црно. Ово одлично функционише и на првом састанку.

Људи несвесно повлаче паралеле између богатства, успеха и црне боје, па то искористите у своју корист.

Фото: Профимедиа

 

 

Стручњаци за боје препоручују ограничавање црне боје и освежавање црне комбинације другим бојама. Најбоље опције су црна и црвена, црно-бела и црна и плава.

Следећи пут када се запитате како црна боја утиче на вашу енергију, не брините, већ је обуците, али се потрудите да избегнете да вам сваки комад одеће буде црн.

БОНУС ВИДЕО:

 

 

 

(Најжена)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".