Да ли верујете да Бошко Јаковљевић има 53 године? Овај харизматични мушкарац привлачи пажњу жена где год да се појави. Данас вам доносимо занимљиве чињенице о њему:

Бошко Јаковљевић је рођен 1968. године у Београду. Цео живот се бавио спортом, возио је бицикл и тренирао је одбојку и фудбал, што се и данас види по његовом телу. Најновије фотографије показују мишићаво тело познатог водитеља и манекена.

Бошка памтимо по емисији "City", али како је дошао до новинарства?

По завршетку средње школе почео је да ради у Телекому. Како је у једној телевизијској емисији признао, био је то најбољи и најлакши посао којим се бавио. Радио је осам сати дневно и викендом био слободан. У међувремену је ушао у свет моде, те добио и први телевизијски ангажман. У манекенске воде је упловио као тинејџер.

Затим је постао уредник забавне емисије кратке форме под називом „City“. Уследила је емисија „City club“ у којој се форсирала поп музика.

Водио је емисије „За милион година“ са Сањом Радан, „Сав тај Пинк“ с Александром Јефтановић, „Сукње и кравате“ са Иваном Зарић, „Плесом до снова“ са Наташом Стојчевић и „VIP Room“.

Уређивао је „Јутарњи програм“ на Пинку. Са брендом „Мартини Весто“ је креирао одећу за Марка Кона и Милана Николића за наступ на „Евровизији“ у Москви и за Здравка Чолића за концерт у Београду 2001. године. Дизајнирао је неколико колекција које су представљене на Недељама моде у престоници Србије. Такође се опробао као кореограф за „Replay“..

Иако нема децу, он се одлично сналази у улози ујака. Његова сестра има ћерку и сина којима он посвећује велику пажњу. Они су центар његовог света.

Тврди да увек има жељу да учи, да се усавршава и да трага за нечим новим. Најсигурнији је када је свој на своме и окружен љубављу блиских људи.


Опробао се и као певач, али је од тога одустао. Кантауторка и певачица Леонтина Вукомановић је у једној емисији казала да је песму „Анђео“ коју је снимио и прославио Борис Режак наменила управо Бошку Јаковљевићу.

Фото: В. Данилов

 

Тада је казала да касних деведесетих година настојала да наговори водитеља да почне да се бави певањем, али да није успела у својој намери.

Фото: Милена Анђела

 

Бошко је од почетка каријера често мењао имиџ. Експериментисао је са фризуром и стајлингом, али оно на чему му могу завидети и много млађе колеге јесте то што је и у шестој деценији живота остао у доброј форми.

С времена на време своје пратиоце на друштвеним мрежама „почасти“ фотографијама са годишњих одмора, на којима се не либи да покаже извајано тело. Премда је дуги низ година био веран Телевизији „Пинк“, Јаковљевић је половином 2020. године прихватио понуду младе комерицијалне телевизије „К1“. Заједно са колегицом Александром Јефтановић Швраком води емисију „Кец на једанаест“ која се емитује сваког радног дана од 11 до 13 часова. Реч је о емисији заснованој на концепту касног јутарњег програма у којима теме и госте бирају сами водитељи.

ФОТО ГАЛЕРИЈА: Бошко Јаковљевић - ретроспектива каријере

 

(Биографија.орг)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".