Стручњаци са Клинике Мејо су коришћење белог хлеба са џемом, еурокремом и другим намирницама које садрже шећер назвали "темпираном бомбом за тело", јер су спој простих угљених хидрата, који се брзо варе, па самим тим утицу и на брзо гојењење Нутриционисти препоручују да је најбоље избегавати бели хлеб или га  потпуно  искључити из исхране, пошто је ова намирница је нутритивно веома сиромашна те због тога наноси више штете него што користи.

Фото: Профимедиа

 

Нутриционисти су рекли оно што моноги знају, али се не придржавају тога- то је да ако већ имате потребу за тестом од белог брашна, најбоље је да га комбинујете са строго изабраним намирницама које ће ублажити његово штетно дејство.

-У основи, хлеб се конзумира првенствено са биљним састојцима: поврћем, салатама, супама. Али није пожељно да се комбинује са 'тешким јелима", напоменули су.

У тешка јела они су уврстили махунарке, печурке и месо.  Уколико имате  проблема са желуцем или цревима, после јела таквог хлеба може да се јави погоршање инфламаторних болести.

Фото: Профимедиа

 

(Мондо) 

БОНУС ВИДЕО: 

 

 

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".