Семенке лубенице садрже дијететска влакна која су одлична за правилан рад дигестивног тракта, црева, а помажу и код појаве цревних паразита, као и у лечењу оболелих од жутице и упалних процеса у организму.

Оне у себи садрже супстанцу цитрулин која делује као антиоксиданс, поспешује ширење крвних судова, па повољно делују у случају артеросклерозе, хипертензије, ангине пекторис и еректилне дисфункције код мушкараца.

Фото: Профимедиа

 

Да бисте искористили сва лековита својства ових семенки, потребно је да их скувате, самељете или испечете, а затим конзумирате.

Поред тога, можете да направите и чај од семенка лубенице који је један од најбољих лекова за пречишћавање бубрега, црева и мокраћне бешике.

Ево како да га направите: 

Користи се 4 кашике искључиво свежих семенки лубенице које се издробе или исецкају у блендеру и кувају 15 минута у 2 литра воде. Ову количину потребно је распоредити и попити током два дана, а трећег дана се прави пауза.

Процес се тако наставља неколико недеља у истим интервалима два дана коришћења са једним даном паузе.

Фото: Профимедиа

 

Коришћење ових семенки било у облику чаја или грицкалица препоручено је и за јачање памћења и концентрацију, па чак и за сјај и лепоту коже. Семенке од лубенице јачају и срце, али и све мишиће у телу.

Семенке лубенице одличано су средство за јачање либида и потенције код мушкараца. Чај од семенки препоручује се и дијабетичарима као средство за третирање дијабетеса типа 2.

Семенке лубенице сјајан су извор магнезијума, гвожђа, витамина А, Б, Ц, антиоксиданса, калцијума, калијума, мангана и ниацина.

БОНУС ВИДЕО:

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".