Како се сазнаје, два мушкарца су ушла у малу продавницу кројача Канхаије Лала на препуној пијаци у Удаипуру у Индији претварајући се да су муштерије, па су прво мирно ћаскали с њим и чак тражили да им узме мере пре него што су га напали. На снимку који су објавили се чује Лал, иначе Хиндус, како их моли да га поштеде. Један нападач ударио је кројача по врату с леђа и срушио га на земљу, а потом су му одсекли главу.

Овај пар се на интернету похвалио убиством, па су открили да су њихова имена Мохамед Ријаз Ансари и Гусе Мохамед, и потом преузели одговорност за напад.

Унесрећени кројач је наводно био мета јер је на друштвеним мрежама поделио пост који подржава недавне коментаре о исламском пророку Мухамеду од стране портпаролке владајуће индијске хинду партије Баратиа Џаната (БЈП). Изјаве Нупура Шарме на ТВ дебати крајем маја описане су као "богохулне" и изазвале су протесте који су у неким деловима Индије прерасли у насиље и демонстрације.

Напуру Шарму је БЈП отпустио након њених коментара, због чега су владе скоро 20 земаља позвале своје индијске изасланике да им дају објашњење.

Двојица нападача објавила су још један видео снимак након убиства у којем су махали огромним ножевима на којима делује као да се виде трагови крви и издали језиво упозорење индијском премијеру Нарендру Модију да ће "угасити ватру коју је он подметнуо", алудирајући на оптужбе о антимуслиманским осећањима Модија.

- Обојица оптужених за убиство су ухапшени и ми ћемо обезбедити строгу казну и брзу правду - рекао је главни министар Раџастана Ашок Гехлот.

 

 

БОНУС ВИДЕО: 

 

 

 

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".