Туцку, наизглед мирном човеку који не губи главу ни у најтежим ситуацијама, смиреност је ваљда стигла с годинама. Кажу да је за време своје играчке каријере био талентовани нападач, али волео је да ужива у животу.

То је и сам признао. Није играо за репрезентацију Хрватске на престижним такмичењима, а ни у највећим хрватским клубовима.

Фото: Н. Параушић

 

 

Нажалост, највећу животну трагедију доживео је у јуну 2005. заједно са супругом Маријаном.

Његова троиполгодишња ћерка Тена преминула је после тешких повреда. На њу је на тераси једног шибенског кафића пао аутомат с играчкама и задобила је тешке повреде главе.

То је нагнало Ивицу на престанак професионалног играња, али је и даље остао уз базен. Почео је да улаже у себе, веровао у своје знање и није поклекнуо ни када су сумњали у њега након што је ускочио на место Ратка Рудића.

Фото: Н. Параушић

 

 

Једном приликом је за медије изјавио да не би био у кожи Рудићевог наследника и да неће бити лако ономе ко га наследи једног дана.

На крају, догодило му се баш то.

Иначе, Туцак је у каријери играо је за Црвену звезду у ратним временима, али је због војних сукоба морао да се врати у Хрватску, пише "24сата.хр".

БОНУС ГАЛЕРИЈА: Слике из дома тенисерке Монике Селеш 1984. године

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".