Давор Шукер, бивши фудбалер и председник Хрватског фудбалског савеза, не налази се више на листи порезних дужника, те је решио и дуг према предузетнику Јушти Пухарићу, међутим, због тога је остао без две некретнине и једног пријатеља, наводи Здравко Мамић, пише Јутарњи.хр.

Шукер је загребачком адвокату продао некретнину у Волоском, као и воћњак који се налази на Пантовачку. Помоћу те продаје исплатио је предузетнику Пухарићу дуг висок 838 хиљада фунти и порески дуг у износу од шест милиона куна (око 93 милиона динара).

Фото: Н. Скендерија

 

Реч је о стану од 150 квадратних метара у Вили Портхеим у Волском, односно воћњаку на Пантовачку величине седам ари.

Подсетимо, Шукер је подигао хипотеку на поменуту некретнину не би ли исплатио порезни дуг у износу од шест милиона куна (око 93 милиона динара) који је настао због утврђивања да је прослављени фудбалер 2015. године имао непријављени доходак у износу од 12,8 милиона куна (скоро 200 милиона динара).

Шукер је 2015. године позајмио браћи Мамић око 12,8 милиона куна како би они изашли из истражног затвора. Његов пријављени профит за ту годину износио је 600 хиљада куна, уз трошкове од милион и по куна, те није успео да докаже порекло новца.

Фото: Н. Скендерија

 

 

Сукоб између Мамића и Шукера настао је због молбе Мамићевог сина да новац предвиђен за кауцију буде уплаћен Чеди Продановићу, Мамићевом адвокату, а не његовом оцу. Финансијска средства доспела су на рачун Здравка Мамића, што је привукло пажњу УСКОК-а и порезне полиције, па одатле и Шукеров порезни дуг.

Здравок Мамић одбио је да рефндира новац Шукеру.

(Јутарњи.хр)

БОНУС ВИДЕО

 

 

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".