Председник Вучић је по доласку на аеродром разговарао са управом нове ваздушне луке, и истакао је да је ово сјајна инвестиција.

- Бизнис авијација најбрже расте у свету. Шта је следеће, шта ћете да тражите, космодром - рекао је Вучић кроз смех.

Фото: Танјуг/Страхиња Аћимовић

 

Интонирањем химне Републике Србије Боже правде почела је свечана церемонија, коју на самом аеродрому прати велики број људи.

 

Александар Ђорђевић, председник аеро клуба "Михајло Живић" из Крушевца је рекао да је прекретница у изградњи аеродрома наступила 2020. године, када су добили подршку државе.

- Надам се да ћемо имати подршку државе и за проширење аеродрома. Завршетак овог капиталног пројекта значајно ће утицати на даљи развој српског ваздухопловства. Аеро клуб и град Крушевац добили су један од најлепших аеродрома захваљујући нашем председнику Александру Вучићу. Желим вам свима ведро небо - рекао је Ђорђевић.

 

Председник Александар Вучић је поздравио окупљене, и рекао је да је ово велики почетак и велика ствар.

- Ја нисам знао да је овде у Росуљама тако погодно место за аеродром, дивна је и ова писта. Осим унутрашњег саобраћаја малим авионима, мораћемо да оспособимо овај аеродром како би и из иностранства могло да се слеће овде. То ће додатно допринети, уз ауто-пут и пругу, даљем напретку овог краја. Леонардо да Винчи је своју фасцинацију летењем сажео у једној реченици: "Једном када пробаш да летиш ходаћеш земљом са очима окренутим небу, зато што си горе био и горе желиш да се вратиш". Антоан де Сент Егзипери је рекао да воли да лети зато што то ослобађа од тираније ситних ствари - рекао је председник.

Вучић подсећа да је у овај аеродром уложено 478 милиона динара, и истакао је да је то новац грађана Србије.

- Цела Србија гледа и жели развијенији Крушевац. Само још чекам да изађете са идејом да изградите космодром у Крушевцу - рекао је председник кроз смех.

Верујем да ће ово допринети даљем развоју свеукупног туризма, све до Наупаре и Љубостиње, рекао је председник.

- Желим вам срећан рад, ведро и мирно небо, хвала вам на овом величанственом дочеку. Живела Србија - закључио је он.

После обраћања председника уследили су падобрански скокови, који су изазвали пажњу окупљених.

Заставе су током падобранских скокова носили припадници Војске Србије - заставу Републике Србије Тодоровић Милан, Миладин Гојковић је носио знамење војске Србије, док је Далибор Симић носио заставу Града Крушевца.

Фото: Новости

 

 

 

 

На аеродром је потом слетео двомоторни авион марке Пајпер Сенека, чиме је ваздушна лука Росуље и званично отворена. Летелица која је прелетала писту је изазвала одушевљење присутних, поготово деце. 

Фото: Новости

 

"Пајпером" је пилотирао наставник летења Горан Бошковић из Трстеника, а када се летелица зауставила на писти уследио је водени поздрав - пролазак авиона кроз лукове од млазова воде из шмркова.

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".