Председник Србије Александар Вучић рекао је да ће најкасније у понедељак ујутру бити објављено када ће кренути пријаве за ваучере и позвао грађане да пожуре и да летују у Србији.

- Можда ћемо нешто да повећамо, можда не, али 200 000 људи имаће 15.000 динара да потроше у Србији током овог лета. Људи навалите на вауцере, навалите на језера, планине бање у својој прелепој и нашој најлепшој Србији - поручио је Вучић на крају данашњег обраћања јавности.

Он је додао да на море треба да иде ко жели.

- Нека иде ко год хоће, када хоће, колико год хоће, срећан сам што имају паре да иду на море. А размислите још једном, ја вас позивам да упознате своју земљу, да волите Србију и да то видите - рекао је Вучић.

Он је поновио да ће плате у јавном сектору, а посебно пензије драстично да порасту.

Вучић је поновио и да ће бити много проблема и да ће можда Србија морати да ограничава извоз енергената и хране и других производа, али, како је рекао, то ће бити проблеми за неке друге у региону, не за нас.

Вучић је приметио и да неке земље у окружењу имају финансијске проблеме, јер финансијама лоше управљују, за разлику од Србије која се понаша домаћински како би оставила сигурност и за своју децу.

- Људима говорим, имате домаћинску земљу, домаћинско пословање, мозете да проверите у сваком тренутку, 52,2 нам је стопа јавног дуга у односу на БДП, што је међу земљама са најнизим јавним дугом у Европи - закључио је Вучић.

БОНУС ВИДЕО

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".