Министарство одбране Црне Горе, на чијем је челу однедавно Рашко Коњевић, шеф безбедносног сектора и лидер Социјалдемократске партије, објавило је конкурс у којем се тражи пријем 70 војника по уговору на годину дана, а међу њима је и снајпериста или снајперисткиња.

Огласом је прецизирано да ће кандидати бити распоређени у Први пешадијски батаљон, Морнарицу, Ваздухопловство, Батаљон за борбену подршку, Чету за везу и електронско ратовање и Центар за обуку.

- Дошло је задње време. Војска тражи специјалистички обученог снајперисту преко јавног огласа! Несташица снајпериста у Војсци Црне Горе. Сви отишли у приватни сектор - саопштио је посланик Демократског фронта Небојша Медојевић.

Један од лидера ДФ-а имао је и питање за државни врх.

- Где је тај човек могао да обави обуку и има кредибилне референце - упитао је Медојевић.

Фото: Википедија

 

Добри познаваоци војничких обука се чуде да се на овакав начин тражи обучени снајпериста јер, како кажу, снајпериста мора бити школован од средње војне школе па надаље, али у Црној Гори нема таквих просветних установа.

Претпостављају да ће кандидати који буду примљени бити упућени на основну војничку обуку, а затим на даље усавршавање у својим јединицима.

Оглас Војске Црне Горе изазвао је бројне коментаре на друштвеним мрежама.

- У Шкаљарима нека окаче огласе на бандеру - написао је један корисник.

- Треба ли препорука од кавачког клана - надовезао се други.

(Политика)

 

БОНУС ВИДЕО:

 

 

 

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".