Ауто-пут од Бољара до Бара биће отворен у јеку сезоне, па ће они који се упуте ка мору у другој половини лета уштедети и време и новац

Пут до Црне Горе ове године биће најјефтинији за оне који возе "бензинце"!

Због великих промена у ценама горива услед рата у Украјини, будите спремни да издвојите много већу суму новца него што вас је до сада коштао пут до Јадрана. Гориво са све путаринама, у зависности од летовалишта и руте којом планирате да путујете у предсезони, платићете од 143 до 160 евра у оба правца.

Према најавама црногорских званичника, аутопут од Бара до Бољара биће отворен у јеку сезоне, па ће они који пут мора крену у другој половини лета уштедети и време и новац. Међутим, иако ћете повољно проћи с трошковима пута, сам боравак на мору коштаће вас много више, јер се само цена лежаљки почетком јуна креће од 25 до 80 евра.

Пред вама је детаљан водич до Херцег Новог, Будве и Сутомора, а у рачуници је коришћен резервоар од 55 литара, што је просечна запремина породичних аутомобила.

Херцег Нови

Уколико кренете пут Херцег Новог, савет је да идете путем преко Босне и Херцеговине, јер ћете јефтиније проћи. Најбржа и најповољнија варијанта је да у Београду сипате само пола резервоара горива и укључите се на ауто-пут "Милош Велики".

Фото: гугл мапе принтскрин

 

Том трасом возите све до петље Паковраће, затим возите ка Ужицу и Мокрој гори, а затим и преко граничног прелаза Котроман уђете у БиХ. Пре него што наставите даље пут мора, обавезно напуните пун резервоар горива, јер су овде бензин и дизел најповољнији, како бисте имали довољно до приморја.

Вожњу настављате кроз Вишеград и Фочу, а затим преко прелаза Ситница улазите у Црну Гору. Уколико се водите овим упутствима, имаћете довољно горива за повратак у Србију, али наш савет је да при повратку на босанским пумпама поново напуните пун резервоар.

Тако да, уколико се упутите пут Херцег Новог овом рутом, требаће вам са све путаринама 147 евра уколико сипате бензин и 150 евра уколико сипате дизел.

Будва

Пут до Будве је нешто даљи него до Херцег Новог, а самим тим и скупљи. Уколико пут Будве кренете преко Жабљака, наш савет је да у Београду сипате пола резервоара горива, а затим кренете преко аутопута "Милош Велики" до петље Паковраће, одакле се даље крећете ка Новој Вароши и граничном прелазу Јабука.

Фото: гугл мапе принтскрин

+

При уласку у Црну Гору, већ код Пљеваља, савет је да до чепа напуните свог четвороточкаша, јер је према последњим променама на тржишту, овде гориво јефтиније него у Србији. Затим наставите даље преко Жабљака до Никшића и Подгорице, преко којих долазите до Будве.

Користили кола или не док сте на мору, свакако ће вам зафалити неколико литара за повратак кући. Али свакако је економичније да у Црној Гори поново допуните резервоар до краја, како бисте уштедели новац.

Тако да, уколико се упутите пут Будве овом рутом, требаће вам са све путаринама у оба правца 154 евра уколико сипате бензин и 160 евра уколико сипате дизел.

Сутоморе

До овог приморског места које је веома популарно међу српским туристима можете јефтиније проћи ако резервоар напуните у Црној Гори, а у Београду сипате само онолико колико вам је потребно до границе, што је у просеку око 25 литара дизела или бензина.

Фото: гугл мапе принтскрин

 

Траса Сутомора води вас преко новог аутопута "Милош Велики" до петље Паковраће, одакле се даље крећете ка Пријепољу и граничном прелазу Гостун. Након што прођете кроз Канјон Мораче стижете у Подгорицу, а затим вас пут води даље до Сутомора.

Уколико сте у Црној Гори напунили резервоар, што је и савет како бисте прошли што јефтиније, онда ћете имати и довољно за повратак кући.

Стога, уколико се упутите пут Сутомора овом рутом, требаће вам са све путаринама 143 евра уколико сипате бензин и 148 евра уколико сипате дизел.

(Информер)

БОНУС ВИДЕО:

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".