Ministarstvo odbrane Crne Gore, na čijem je čelu odnedavno Raško Konjević, šef bezbednosnog sektora i lider Socijaldemokratske partije, objavilo je konkurs u kojem se traži prijem 70 vojnika po ugovoru na godinu dana, a među njima je i snajperista ili snajperistkinja.

Oglasom je precizirano da će kandidati biti raspoređeni u Prvi pešadijski bataljon, Mornaricu, Vazduhoplovstvo, Bataljon za borbenu podršku, Četu za vezu i elektronsko ratovanje i Centar za obuku.

- Došlo je zadnje vreme. Vojska traži specijalistički obučenog snajperistu preko javnog oglasa! Nestašica snajperista u Vojsci Crne Gore. Svi otišli u privatni sektor - saopštio je poslanik Demokratskog fronta Nebojša Medojević.

Jedan od lidera DF-a imao je i pitanje za državni vrh.

- Gde je taj čovek mogao da obavi obuku i ima kredibilne reference - upitao je Medojević.

Foto: Vikipedija

 

Dobri poznavaoci vojničkih obuka se čude da se na ovakav način traži obučeni snajperista jer, kako kažu, snajperista mora biti školovan od srednje vojne škole pa nadalje, ali u Crnoj Gori nema takvih prosvetnih ustanova.

Pretpostavljaju da će kandidati koji budu primljeni biti upućeni na osnovnu vojničku obuku, a zatim na dalje usavršavanje u svojim jedinicima.

Oglas Vojske Crne Gore izazvao je brojne komentare na društvenim mrežama.

- U Škaljarima neka okače oglase na banderu - napisao je jedan korisnik.

- Treba li preporuka od kavačkog klana - nadovezao se drugi.

(Politika)

 

BONUS VIDEO:

 

 

 

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".