Главно правило за дијету Џенифер Лопез је "угљенохидрати до 14:30",  а осмислио га је славни тренер Давид Кирш. То је својеврсни мини интервални пост у којем је унос угљених хидрата ограничен на јутро и рано послеподне.

У овом временском интервалу допуштене су зобене пахуљице, тестенина, махунарке и слично. Након 14:30 часова на јеловнику би требало да се нађу намирнице богате беланчевинама попут меса, рибе и сира, те пуно свежег воћа, поврћа и салата.

Џеј Ло из исхране избацила је и шећер у сваком облику, као и алкохол.

Фото: Профимедиа

 

Зашто је ова дијета толико ефикасна?

Угљени хидрати нам све до поднева дају вредну енергију која нам помаже да издржимо дан и држе нас фокусиранима. Осим тога, довољно се крећемо до увече да се могу да сагоре.

Ствари су другачије након радног времена: ако уживамо у великој pizzi, а затим легнемо на кауч или идемо у кревет, вишак енергије похрањује се у масно ткиво и добијамо на тежини.

Фото: Танјуг/Драган Станковић

 

Колико тачно угљикохидрата смете да поједете до 14:30 часова?

Некоме ко има физички захтеван посао треба више од онога ко седи за столом осам сати. Међутим, Кирш саветује да слушате своје тело и једете само када сте заиста гладни. Тада ћете се након десет дана моћи радовати првим видљивим успесима.

БОНУС ВИДЕО:

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".