Већину жена мучи питање како ће се уклопити у мужеву породицу, да ли ће их прихватити свекрва и свекар, али се често заварају. Младе жене не размишљају да постоји још једна улога у животу мужа, а то је његова сестра или будућа заова. 

Често између ове две жене дође до сукоба и разних неслагања која буду само у почетку изградње односа, а неке остану и до краја живота у лошим односима. 

Чилеанско истраживање показало да се жене у 56% слабије слажу са заовом него са свекрвом. 

Фото: Профимедиа

 

 

Сестре покушавају да сачувају повезаност са братом које имају још у детињству, те због тога братову жену доживљавају као конкуренцију због љубави коју јој пружа брат. Међутим, те две љубави треба разликовати.  

"Када одрастемо, браћа и сестре постају најјаче фигуре у нашим животима, замењујући родитеље на тој "функцији". То је зато што реалност и данашњицу лакше делимо са сличном или истом генерацијом", каже психолог Паула Сајез.

Осим тог "клана", сестре имају и друге мотиве за конфликте са снајом. Разлози за такве сукобе долази изпородице и начина васпитања. Ако је имала доминатнту улогу у братовом животу, доносила одлуке уместо њега и саветовала га, сестра ће улогу снаје видети као некога од кога је изгубила моћ ауторитета. 

(Стил) 

БОНУС ВИДЕО: 

 

 

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".