Војници Кфора су јутрос око осам сати стигли на Јариње, а окупљени грађани такође се полако припремају за одлазак са Јариња, у складу са договором постигнутим у Бриселу. Изнад Јариња се може чути хеликоптер Кфора, који се не види због ниске облачности.

На Брњаку ослобођена једна саобраћајна трака

На административном прелазу Брњак данас је ослобођена једна саобраћајна трака пута из правца Зубиног Потока ка том прелазу.

Реч је о левој страни пута из правца Зубиног Потока ка Брњаку, наводи Косово онлајн. Рок за одлазак Росу јединица је данас до 16.00 сати.

КФОР: Предузети кораци за смањење тензија на Косову и Метохији

Мисија КФОР-а предвођена НАТО почела је данас да предузима кораке како би подржала спровођење недавно постигнутог договора о деескалацији и побољшању ситуације на северу Косова, који су постигли Београд и Приштине у оквиру дијалога под окриљем ЕУ.

У саопштењу КФОР наводи да је већ интензивирао патроле дуж главних саобраћајница на којим су постављење блокаде и распоредила јединице на прелазима Јариње и Брњак.

Фото: Танјуг

 

 

Од овог викенда и наредне две недеље, КФОР ће одржавати снажно и одлучно присуство у тој области, у складу са поменутим аранжманом и у складу са својим мандатом који произлази из Резолуције 1244 Савета безбедности Уједињених нација из 1999. године, с циљем да се обезбеди сигурно и заштићено окружење и слобода кретања за све заједнице које живе на Косову, каже се у саопштењу.

КФОР наводи да су активности међународних снага на Косову и Метохији одговор на развој догађаја на северу Косова протеклих дана.

Успостављање саобраћаја очекује се у понедељак.  Срби са Косова и Метохије су и у петак, 12. дан за редом, били на административним прелазима, након што је Приштина забранила улазак у покрајину аутомобилима са српским регистарским таблицама.

(РТВ)

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".