Ово је омаж музичком феномену који је обележио одрастање многих генерација и остао значајан правац на регионалној музичкој сцени.

Фото: В. Данилов

 

Једна од извођача који су и оснивачи денс покрета на овим просторима и који су обележили српску музичку индустрију деведесетих је и Слађа Делибашић која је гостујући у емисији "Пулс Србије" говорила о музици деведесетих година.

- Мени је драго што та музика и даље живи. То су били велики хитови. То је време када се знало ко су звезде, тад су били забавњаци и народњаци. Музика је из генерације у генерацију имала печат. Волела сам сцену и волим да играм. Волела сам да поред себе имам најбоље играче. Нема дана да нисмо тренирали. Сви су некако кренули од нас тада, од нас су некако кренули да иду даље. Тешко јесте спојити на сцени и песму и игру, треба доста кондиције - исприлала је Слађа.

Фото: Душан Мишић

 

Певачица је потом дала свој суд о музичкој сцени данас.

- Данас је све нешто другачије. Сматрам да ово сад што се пласира омладини је нешто ново што неће трајати. Све је са аутотјун-ом, неки треп, има добрих песама не могу да кажем, али ја њих ништа не разумем шта певају. Онда су исто постојале групе где су неки певачи само отварали уста. - рекла је Слађа гостујући у емисији.

БОНУС ВИДЕО:

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".