Велики број људи након куповине лубеницу одлаже у фрижидер, међутим, то није најбољи начин да се очувају њен укус и свежина.

Уколико се одлучите на тај потез, приметићете да је мирис лубенице другачији, као и да се изменила њена боја.

Фото: Профимедиа

 

 

Како пише амерички часопис Real Simple, један од начина да се сачува квалитет лубенице је задржавање овог воћа на собној температури, па ће тако она остати свежа и непромињена чак неколико дана.

После одређеног периода, када сте свесни да она не може више остати на собној температури, пожељно је одлагање у замрзивач, стављајући је у посуду са поклопцем након сецкања на мање или веће комаде.

Фрижидер може бити идеално решење уколико желите да расхладите ову летњу посластицу пре оброка. 

БОНУС ВИДЕО

 

 

 

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".