Veliki broj ljudi nakon kupovine lubenicu odlaže u frižider, međutim, to nije najbolji način da se očuvaju njen ukus i svežina.

Ukoliko se odlučite na taj potez, primetićete da je miris lubenice drugačiji, kao i da se izmenila njena boja.

Foto: Profimedia

 

 

Kako piše američki časopis Real Simple, jedan od načina da se sačuva kvalitet lubenice je zadržavanje ovog voća na sobnoj temperaturi, pa će tako ona ostati sveža i neprominjena čak nekoliko dana.

Posle određenog perioda, kada ste svesni da ona ne može više ostati na sobnoj temperaturi, poželjno je odlaganje u zamrzivač, stavljajući je u posudu sa poklopcem nakon seckanja na manje ili veće komade.

Frižider može biti idealno rešenje ukoliko želite da rashladite ovu letnju poslasticu pre obroka. 

BONUS VIDEO

 

 

 

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".