Домаћи детерџент, који ћете направи сами, одлична је замена за агресивна средства за отклањање масноће с посуђа, кухињских елемената и санитарија, а потпуно је безбедан за ваше здравље и за природу.

Агресивне хемикалије које се налазе у средствима за прање судова не могу увек потпуно да се исперу, па би било добро да заборавите на њих и окренете се домаћем решењу.

Док се течности за прање судова још нису производиле, жене су осмислиле формулу која чини да судови блистају, без опасности по организам и природу, а прави се од лако доступних састојака.

Састојци:

домаћи или дечји сапун (50 грама) 150 мл вруће воде 2 кашике соде бикарбоне неколико капи омиљеног етеричног уља

Припрема:

Изрендајте сапун на веће траке. Додајте врућу воду и добро измутите ручном мутилицом или миксером, док смеса не постане пенаста и сапун се у потпуности не растопи у води.

Додајте соду бикарбону и опет добро измешајте, док не добијете глатку пасту. По жељи можете додати неколико капи етеричног уља, како би средство добило леп мирис.

Ова домаћа паста за чишћење је одлична за прање судова, лавабоа, каде, уклања масноћу са свих површина и савршено чисти плочице. Што је најважније, потпуно је безбедно за ваше здравље и не изазива алергије, а за тврдокорнију масноћу можете у смесу додати и мало слачице у праху. Уколико додајете слачицу, ставите једну кашику слачице и једну кашику соде бикарбоне.

(Курир)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".